“Mijn werk is een leuke uitdagende puzzel”

Je leest het natuurlijk bijna dagelijks in de krant: het enorme tekort aan woningen voor veel verschillende doelgroepen. Dit is bijna 1 op 1 terug te zien in mijn werk.

Als projectleider maatschappij en zorg houd ik me namelijk bezig met de huisvesting van zogenaamde ‘bijzondere doelgroepen’. Dat zijn bijvoorbeeld statushouders, jongeren uit de jeugdzorg of jongeren en volwassenen die met lichte begeleiding in de wijk wonen. Dit doe ik samen met de gemeente, zorgaanbieders en natuurlijk mijn collega’s uit andere teams. Daarnaast kijken we natuurlijk ook hoe de regulier ingeschreven jongeren nog aan een woning komen en waar ouderen goed op hun plek wonen. Aan ons de uitdaging om die uitdagende puzzel te leggen binnen de kaders die er liggen vanuit  o.a. de gemeenten.

Dit vraagt veel creativiteit en samenwerking. Dat vind ik ook zo leuk aan mijn werk. De vrijheid en verantwoordelijkheid die ik krijg om nieuwe dingen op te pakken en te ontplooien. Er komen steeds weer nieuwe uitdagingen op ons pad. Dan is het een kwestie van schakelen en op zoek naar de best passende oplossing. Het tekort aan woningen is bijvoorbeeld niet de enige uitdaging. Een andere uitdaging is de veerkracht en leefbaarheid in een wijk. Hoe zorg je ervoor dat er een gemeenschap ontstaat van bewoners, zodat zij op elkaar terug kunnen vallen als dat nodig is en elkaar kunnen helpen. Zo zijn er nog heel wat meer uitdagingen waar we voor staan.

Wat mijn werk toch wel extra leuk maakt, is dat ik zelf in de regio Alkmaar woon. Ik heb dus ook echt het gevoel dat ik door mijn werk een steentje bijdraag aan de omgeving waar ik woon. Hoe gaaf is dat!

 

Ilse Schoonenberg - Projectleider Maatschappij en Zorg

 

 

 

 

contact 

 

 

 

 

 

 

 

volg ons ook op

Hertog Aalbrechtweg 30

 LinkedIn
1823 DL Alkmaar Youtube
sollicitaties@woonwaard.nl     Woonwaard