Assetmanager

Voor iedereen een thuis, nu en in de toekomst. Daar gaan wij voor.
En daar hebben we jou voor nodig!

 


 

 

 

                                            

Over de functie

Als assetmanager werk je op het snijvlak van strategie en praktijk. Samen met je collega’s maak je beleid en zet je de koers uit voor onze vastgoedportefeuille. Je maakt het maatschappelijke en financiële rendement van complexen inzichtelijk. Je toetst deze aan de portefeuillestrategie en geeft richting aan de aanpak voor verbetering van de vastgoedprestaties via voorstellen voor (des)investeringen en complexbeheerplannen. In het bijzonder vragen we een bijdrage die ertoe leidt dat het beoogd maatschappelijk rendement van het vastgoed wordt gerealiseerd en waarbij risico’s bekend zijn en beheerst worden. Het gaat hier om het behalen van de (deel)portefeuilledoelstellingen op complexniveau.  
Als assetmanager ben je een belangrijke gesprekspartner voor de adviseur vastgoedstrategie met betrekking tot de wensportefeuille. Eveneens ben je een belangrijke gesprekspartner voor de diverse strategisch adviseurs voor het behalen van de verschillende portefeuille doelstellingen en het samenstellen van de daarmee samenhangende investeringsplanning. Tenslotte is de assetmanager ook gesprekspartner gedurende de bouw voor de ontwikkelaar/projectmanager die de transformaties en renovaties in het bestaande bezit uitvoert.

Bij de sturing op de investeringen in het vastgoed en het rendement maak je optimaal gebruik van de data in de vastgoedsystemen.

Over ons

Voor iedereen een thuis, nu en in de toekomst. Daar gaan wij voor. En daar hebben we jou voor nodig! De komende jaren zetten wij volop in op meer woningen die aansluiten bij de woonbehoefte, gezonde woningen, prettige buurten en een waardevolle organisatie.

De komende periode ligt de focus in het vastgoed op het versterken van de portefeuille (groeien, verversen) en het verduurzamen van het bezit. Dit doet de organisatie vanuit een krachtige schakelrol, waarin de corporatie vraag en mogelijkheden met elkaar verbindt. Bij nieuwe huisvestingsvragen reageert de corporatie snel met een passende oplossing en wanneer regels knellen, zoekt de organisatie naar ruimte voor alternatieven, naar de logische oplossing voor de vraag die er ligt. Daarbij werkt de organisatie in sluitende netwerken met maatschappelijke organisaties en gemeenten en in verschillende vormen van opdrachtgeverschap met (keten-) partners. 

Jouw team

Als assetmanager werk je binnen het team Strategie & Ontwikkeling, met onder meer je collega assetmanager, strategisch adviseurs en conceptontwikkelaars. Alle in het team werkende zelfstandig professionals geven gezamenlijk vorm aan de koers van de organisatie via strategische en tactische advisering en de voorbereiding en realisatie van (vastgoed)plannen. Iedere professional heeft daarbij zijn eigen aandachtsgebied, waarop hij ook verantwoordelijk is voor externe netwerken, uitvoering van de werkzaamheden en de resultaten.  

De aandachtsgebieden zijn vastgoedstrategie, maatschappelijke prestaties, duurzaamheid, woonkwaliteit en conceptontwikkeling vastgoed. De Assetmanager werkt inhoudelijk direct met de bestuurder om de invulling van de vastgoedsturing vorm te geven en draagvlak binnen de organisatie te creëren. De leidinggevende is de manager Strategie & Ontwikkeling.  

Wat breng jij mee?

 • Je hebt de intrinsieke motivatie om wat te willen betekenen voor onze bewoners.
 • Je hebt een scherpe kijk op de maatschappelijke agenda van de corporatie en houdt rekening met beschikbaarheid, betaalbaarheid, duurzaamheid, toegankelijkheid en kwaliteit voor onze bewoners.
 • Je hebt gevoel voor vastgoed en portefeuille omvang en bent in staat aan te sluiten op de aanwezige expertise binnen de organisatie, zodat je op het juiste abstractie niveau sturing weet te geven.
 • In het ontwikkelen van je visie heb je oog voor de toekomst, de wensportefeuille en de corporatiedoelstellingen, bijvoorbeeld duurzaamheid. 
 • Zelfstandigheid, ondernemend, praktisch, hands-on en zakelijk inzicht zijn belangrijke eigenschappen.
 • Daarnaast beschik je over denkkracht, ben je in staat in complexe situaties verbindingen te leggen tussen strategie en praktijk in de samenwerking met de andere teams en externe partijen.
 • Ook het ophalen en analyseren van data en het werken met vastgoedsystemen/-software gaat je goed af, zoals ORTEC (SAM & TMS)
 • Je hebt HBO+/academisch werk- en denkniveau, met een voorkeur voor een specialisatie in het vastgoed of assetmanagement.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met vergelijkbare verantwoordelijkheden en taken.
 • Tenslotte heb je ervaring met marktwaardering en met de aan- en verkoop van (deel)portefeuilles.

Kerncompetenties; Omgevingsbewustzijn, Initiatief, Verantwoordelijkheidsbesef

Rol competenties; Conceptueel vermogen, Samenwerking stimuleren, Organisatiebewustzijn

Wat krijg je ervoor terug? 

Een duurzame en uitdagende werkomgeving waarin jij samen met gedreven collega’s aan de slag gaat voor onze huurder. Je krijgt volop ruimte om jezelf persoonlijk en vakinhoudelijk te ontwikkelen. We hebben een open en gedreven cultuur, waarbij jij als ‘Woonwaarder’ vol energie en vakmanschap kan bijdragen aan onze maatschappelijke ambities.

 • Je krijgt een salaris van maximaal € 5765,- (schaal K, cao Woondiensten op fulltime basis)
 • Een fulltime (36 uur) of parttime functie (32 uur)
 • 26 vakantie dagen o.b.v. 36 uur
 • Een goede pensioenregeling bij Stichting Pensioenfonds voor de Woningcorporaties (SPW)
 • Een uitdagende baan met zelfstandigheid en verantwoordelijkheid
 • Een goede werk-privé balans waarbij thuiswerken mogelijk is
 • Een jaarlijks loopbaanbudget die je kunt inzetten voor trainingen of studie
 • Verder kom je te werken in een moderne en open kantooromgeving, aan de rand van Alkmaar

Ga ervoor!

Heb je interesse in deze functie én zin om te werken in een maatschappelijke organisatie?
Wil je ons jouw verhaal vertellen? 
Dan maken we graag kennis met jou!
Graag ontvangen wij jouw cv en motivatiebrief t.a.v. Nicole van Wijk, Bestuurder, via de sollicitatiebutton.

Bij Woonwaard werven wij onze medewerkers zelf. Mochten wij hier wel hulp bij nodig hebben werken wij met vaste bureaus.
Daarom wordt acquisitie naar aanleiding van onze vacatures niet op prijs gesteld.