Business Intelligence (BI) specialist
Woonwaard investeert volop in data gedreven werken. Daarom zijn wij op zoek naar een deskundige HBO/WO-opgeleide BI specialist die de organisatie daarin ondersteunt. Ben jij professioneel, deskundig en weet jij met jouw overtuigingskracht onze klanten te laten zien welke toegevoegde waarde gehaald kan worden uit het koppelen, analyseren en juist interpreteren van data. Dan is dit een uitdagende functie voor jou.

Wat ga je doen?
Als BI specialist ben je een kei in het analyseren van data, toon je jouw waarde bij de onderbouwing van strategische beslissingen in de organisatie en zoek je graag naar oplossingen. Samen met de interne klant inventariseer en analyseer je de informatiebehoefte en vertaal je deze naar informatieproducten. Daarnaast ontwikkel en beheer je rapporten en dashboards en voer je data-analyses uit samen met je stakeholders. Aan de hand van de data-analyses adviseer je de organisatie over beleid en procesverbeteringen. Ook signaleer je datakwaliteit problemen en koppel je dat terug aan onze datakwaliteit medewerkers.

Team Business Intelligence (BI)
Het BI team bestaat uit vier enthousiaste en gedreven collega’s, is onderdeel van het team Bedrijfsvoering en is groeiende. Het BI team ondersteunt de organisatie door het ontwikkelen van informatieproducten zoals geografische kaartbeelden, dashboards, rapportages en analyses. Daarnaast biedt het team diensten als het meten, monitoren, herstellen en borgen van datakwaliteit, data acquisitie, prestatie management en training van collega’s in de omgang met informatieproducten. Het team werkt volgens de principes van SCRUM.

Wat breng jij mee?
Je voelt je helemaal thuis op het grensvlak tussen de business en IT en je weet als geen ander wat data kunnen betekenen voor onze bedrijfsprocessen en beleid. Je houdt van complexe uitdagingen en vraagstukken en werkt graag in een dynamische omgeving en bewaart hierbij het overzicht. We vinden het fijn als je flexibel en proactief bent en goed problemen weet op te lossen. Binnen onze organisatie weet jij draagvlak te creëren voor je creatieve ideeën en adviezen, waarbij in alles wat je doet de kwaliteit en de klant op nummer één staan.

Verder heb je:

 • Een sterk analytisch vermogen en de nodige besluitvaardigheid om tot creatieve oplossingen te komen;
 • Een afgeronde HBO/WO universitaire opleiding richting informatica of BI;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Ervaring met het gebruik van databases en datawarehouses;
 • Ervaring met het ophalen en visualiseren van data in rapportages en dashboards, bij voorkeur met Power BI;
 • Ervaring met werken volgens de principes van SCRUM;
 • Je communiceert makkelijk op verschillende niveaus en beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;.

Wat krijg je ervoor terug?
Een duurzame en uitdagende werkomgeving waarin jij samen met gedreven collega’s aan de slag gaat voor onze huurder. Je krijgt volop ruimte om jezelf persoonlijk en vakinhoudelijk te ontwikkelen. We hebben een open en gedreven cultuur, waarbij jij als ‘Woonwaarder’ vol energie en vakmanschap kan bijdragen aan onze maatschappelijke ambities.

 • Je krijgt een salaris van minimaal € 3.523, - en maximaal € 4.633,- (schaal I, cao Woondiensten 2021 op fulltime basis)
 • Een functie voor 36 uur per week (mogelijk in 4 werkdagen)
 • 26 vakantiedagen
 • Een smartphone, een Surface, een goede pensioenregeling bij Stichting Pensioenfonds voor de Woningcorporaties (SPW)
 • Je krijgt volop ruimte om jezelf persoonlijk en vakinhoudelijk te ontwikkelen
 • Een fijne balans tussen werk en privé waarbij thuiswerken hier een onderdeel is
 • Verder kom je te werken in een moderne en open kantooromgeving, aan de rand van Alkmaar

Contact
Wil je meer weten over deze functie? Bel of app dan met Kjell Bakker via 0624385090 of stuur een mail naar: kbakker@woonwaard.nl

Solliciteer nu
Heb je interesse in deze functie én zin om te werken in een maatschappelijke organisatie? Wil je ons jouw verhaal vertellen? Dan maken we graag kennis met jou.

Bij Woonwaard werven wij onze medewerkers zelf. Mochten wij hier wel hulp bij nodig hebben werken wij met vaste bureaus.
Daarom wordt acquisitie naar aanleiding van onze vacatures niet op prijs gesteld. 

Locatie