Vastgoedontwikkelaar (32-36 uur)

 

Voor iedereen een thuis, nu en in de toekomst. Daar gaan wij voor.
En daar hebben we jou voor nodig!

 

 

 

                                           

Over de functie

Ben jij een zelfstandige professional die zich verantwoordelijk voelt voor het gehele ontwikkeltraject van woningen, voor zowel nieuwbouw-, transformatie- als renovatieprojecten, waarbij je leiding geeft aan projectteams en voor een optimale samenwerking zorgdraagt met externe partijen, zoals gemeente, ontwikkelaars, bouwbedrijven en adviseurs? Kom dan ons team versterken als Vastgoedontwikkelaar en draag jouw steentje bij aan onze maatschappelijke ambities.

Als Vastgoedontwikkelaar…

ga je zelfstandig en resultaat gedreven aan de slag om (complexe) projecten voortvarend op te pakken en af te ronden. Samen met gemeente, (private) partners, stakeholders, (maatschappelijk) ondernemers en toekomstige en huidige bewoners vernieuw jij wijken en buurten. Tijdens het ontwikkelproces werk je nauw samen met het Vastgoedteam om te zorgen dat de kaders bewaakt worden, de project-fasedocumenten kloppen en kijk je met een kritische blik naar waar processen en procedures verbeterd kunnen worden.

Bij Woonwaard werken we aan bijzondere projecten en staat verduurzaming hoog op de agenda. Zo werken we waar mogelijk met circulaire materialen. Een mooi voorbeeld is het onlangs opgeleverde project aan de Koelmalaan. Met 122 appartementen in zowel de sociale sector als middeldure huur is dit het grootste houten woongebouw van Nederland.

Wat ga je doen?

 • Zelfstandig nieuwbouw- en transformatieprojecten ontwikkelen waarbij je de afstemming zoekt met de organisatie. De ontwikkeling van een project is bij Woonwaard een team effort.
 • Scenario's ontwikkelen, haalbaarheidsonderzoeken uitvoeren en vertalen naar concrete projecten.
 • Je bent verantwoordelijk voor het projectresultaat, voor de financiële sturing en jaarplanning, en voor de voorbereiding van tijdige en zorgvuldige besluitvorming in alle fasen van het project.
 • Onderzoeken sloop-nieuwbouw mogelijkheden voor bepaalde woningcomplexen en deze verder ontwikkelen tot een voorlopig ontwerp. Je blijft verantwoordelijk tot en met de oplevering van het project. Na het voorlopig ontwerp is er een intensieve samenwerking met de projectmanager die het project vanaf het voorlopig ontwerp verder inhoudelijk trekt.
 • Onderhandelen met externe partijen, het zorgdragen voor optimale voorwaarden en correcte contractvorming. Je verzorgt het hele proces van vergunningsaanvragen en stuurt externe adviseurs hierin aan.
 • Adviseren MT en bestuur over projecten, adviseren bij strategische aankopen, acquisities, ontwikkelingen, overeenkomsten, marktomstandigheden, exploitatiekansen en scenario's.
 • Opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk.
 • Draagvlak creëren voor projecten, intern en buiten de organisatie. Je betrekt collega's, bewoners, omwonenden en andere belanghebbenden bij projecten.

 

Wat breng jij mee?

Je hebt een goed gevoel voor wanneer het mogelijk is om gebruik te maken van beproefde concepten (‘kopen’) en wanneer de ambities bij een project om een innovatieve oplossing vragen (‘maken’). Je weet de juiste partijen in de markt te verbinden aan de opgaven die Woonwaard heeft in de (her)ontwikkeling van vastgoed.

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding bijvoorbeeld in de richting van Bouwkunde;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het zelfstandig begeleiden van nieuwbouw projecten. Als je daarnaast ervaring hebt met renovatie-/en verduurzamingsprojecten is dat een pre
 • Je bent gedreven, sociaal en relatiegericht;
 • Je neemt je verantwoordelijkheid en kunt goed een team begeleiden

Wat krijg je ervoor terug? 

Een duurzame en uitdagende werkomgeving waarin jij samen met gedreven collega’s aan de slag gaat voor onze huurder. Je krijgt volop ruimte om jezelf persoonlijk en vakinhoudelijk te ontwikkelen. We hebben een open en gedreven cultuur, waarbij jij als ‘Woonwaarder’ vol energie en vakmanschap kan bijdragen aan onze maatschappelijke ambities.

Je krijgt een salaris van maximaal € 8.080,- (schaal M, cao Woondiensten op fulltime basis), een smartphone, een Surface, een goede pensioenregeling bij Stichting Pensioenfonds voor de Woningcorporaties (SPW)  en een fijne balans tussen werk en privé. Hierbij kun je denken aan thuiswerken, de mogelijkheid voor het inkopen van extra vakantie uren en werktijden tussen 07:00 uur en 19:00 uur. Verder kom je te werken in een moderne en open kantooromgeving, aan de rand van Alkmaar.

Ga ervoor!

Heb je interesse en wil je ons team komen versterken? Wij maken graag kennis met jou! Stuur jouw motivatie en cv naar ons toe, t.a.v. Monique Govers, manager strategie en ontwikkeling a.i.. Dit kan via de sollicitatiebutton.

Contact

Wil je meer weten deze functie? Bel of app dan met Dorien Vergnes, HR Adviseur ai, op 06 39 627 427. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Kassandra Lynch, HR medewerker via 06 29 03 94 57 of sollicitaties@woonwaard.nl

De vacature wordt zowel in- als extern aangeboden. Bij gelijke geschiktheid kiezen we voor de interne kandidaat omdat we voorstander zijn van interne doorstroming.

Bij Woonwaard werven wij onze medewerkers zelf. Mochten wij hier wel hulp bij nodig hebben werken wij met vaste bureaus.
Daarom wordt acquisitie naar aanleiding van onze vacatures niet op prijs gesteld.